Workshops & Projecten

Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidsbevordering workshops

Methode begeleiding
Hoe werk je met een muziekmethode? Onze docenten kunnen extra tools geven om nog meer uit je muziekmethode te halen. Dit kan door middel van co-teaching of individueel.

Duur: in overleg
Aantal: in overleg
Locatie: in overleg 

Instrument begeleiding
Wilt u ook graag uw groep begeleiden op gitaar of keyboard? In deze cursus leert u in tien lessen de basisakkoorden waarmee u vrijwel alle kinder- en popliedjes voor de klas kunt begeleiden.
Na de lessenreeks is er ook een vervolgcursus mogelijk.

Duur: 60 minuten
Aantal: 10 lessen
Locatie: op school of bij Elzer Educatie

Theorie opfriscursus
Voor de leerkrachten die iets meer met muziek wil maar waar de theorie weggezakt is, bieden wij een opfriscursus aan. Hoe zit het ook alweer met de muziektheorie, noten lezen, maten, ritme enzovoort.

In een aantal lessen frissen wij uw geheugen weer op zodat u weer met volle overtuiging de muzieklessen kunt geven.

Duur: 60 minuten
Aantal: 6-10 lessen
Locatie: op school of bij Elzer Educatie 

LAXVOX
De Lax Vox methode is een praktische methodiek, met als doel de bevordering van efficiënt stemgebruik waar het gaat om draagkracht, klank en belastbaarheid. Met name sprekers die (te) veel spanning gebruiken hebben baat bij de techniek.

Een groot voordeel van de techniek is , dat deze vrij snel zelfstandig kan worden gebruikt. Ook helpt de techniek bij oververmoeide of zwaarbelaste stemmen – na een korte tijd is herstel van de stem voel- en hoorbaar.

Duur: +/- 75 minuten
Locatie: op school of bij Elzer Educatie 

Teambuilding

Het lijkt zo makkelijk: je zet een groep talentvolle mensen bij elkaar en je bent klaar. Helaas, teams hebben verzorging nodig om te groeien en bloeien, het zijn net planten. Maar hoe zorg je voor een fijne groepsdynamiek vol individuen die gezien worden en volledig in hun kracht staan?

Praktisch werken aan je team
Met ervaringsgerichte en communicatieve oefeningen gaan we aan de slag met jullie team. Op een laagdrempelige, speelse manier kijken we naar de groepsdynamiek. Hoe zorg je voor verbinding onderling? Hoe zet je ieders kwaliteiten optimaal in?

Een goed team is het halve werk
Wij geloven in de kracht van samen, dus werken in een team kent veel voordelen. Maar werkt het ook in de huidige dynamiek? Voelt iedereen zich gezien en gewaardeerd of lekt er veel energie weg naar randzaken? Met het proactief aanpakken van al deze facetten loopt jullie team de deur uit met een actieplan en voldoende inspiratie om het team succesvol te maken en te houden. Mogen wij je helpen het optimale uit je team te halen? Een (mid)dag vol verbinding te realiseren?

Duur: +/- 2,5 uur
Locatie: in overleg of bij Elzer Educatie 

Doe niet zo gestrest joh! – Train je stress

Iedereen heeft het maar niemand wil het hebben: stress. Maar stress is niet alleen negatief, stress zet ook aan tot concentratie en actie. Hoe ga je om met stress en hoe zorg je dat je de positieve kanten van stress leert omarmen, zonder je te laten meesleuren door de negatieve kant?

Train je stress
Nee, na deze training is je team niet voorgoed verlost van stress. Wat dan wel? We leren hoe je blijvende veranderingen kan aanbrengen en vasthouden op het gebied van stressmanagement. Met actieve en ervaringsgerichte werkvormen gaan we voorbij het passieve kijken naar en praten over stresssituaties. We gaan aan de slag!

Omgaan is beter dan genezen
In onze moderne wereld is stress niet meer weg te denken. Het goede nieuws? Dat hoeft ook niet! Leren omgaan met stress is nuttiger dan je verzetten tegen het onvermijdelijke. Hoe ontsnap je aan de werkdruk? Hoe laat je je focus los en voorkom je een hoge bloeddruk en andere nare stress gerelateerde klachten?

Op zoek naar een effectieve training stresspreventie? Geen paniek, wij helpen je verder. Wil jij een sterk team dat opgewassen is tegen stress en weet hoe je overspannenheid en angst kan voorkomen?

Duur: +/- 2,5 uur
Locatie: in overleg of bij Elzer Educatie 

Zie mij – een veilig schoolklimaat
Kijk eens om je heen, met wie zit jij eigenlijk allemaal in deze klas? Ken ik mijn klasgenootjes. En herken ik andere leerlingen op school? Voel ik me veilig op school?

Sociale veiligheid is een belangrijk thema op scholen: leerlingen kennen elkaar vaak onvoldoende, waardoor er weinig begrip en respect voor elkaar is. Waarom komt leerling X altijd zonder lunchtrommel op school? En waarom is klasgenoot Y altijd gelijk boos na een grapje?

Een veilig school klimaat
Veilig de regie pakken als leerkracht. Binnen Elzer bieden we ook (los of in combinatie) een workshopdag voor leerkrachten aan. We kijken hier naar vraagstukken als: ‘Pestgedrag, hoe ga je daar mee om?’. We gaan in de actiemodus en leren leerkrachten praten met, ingrijpen op en de regie pakken. Met communicatietechnieken en spelvormen die leiden tot meer diepgang en openheid werken we in een veilige omgeving aan een veilige omgeving voor leerkracht en kind.

Binnen theater en spel kan je alles uitproberen zonder dat je daarvoor verantwoordelijk wordt gehouden in het dagelijks leven. Het creëren van een vrije en veilige speelplaats om je gang te gaan, jezelf te onderzoeken en inzichten te creëren.

Tijdens de workshops worden kinderen uitgenodigd om persoonlijke (thuis)situaties ook op school te delen. Scholen en klassen werken gedurende de dag toe naar meer begrip en respect wat leidt tot een veiliger, plezieriger schoolklimaat.

Hoe is het bij jullie op school?

Duur: 2,5 uur ( 2 dagen, 2 trainers)
Locatie: op school 

Workshop maat
Staat de gewenste workshop er niet tussen?
Wij maken ook workshops op maat en werken met vele andere organisaties samen om uw gewenste workshop te kunnen realiseren.