Club-app

Laatst bewerkt op 13 dec. 2022

Stappenplan gebruik App.

Stap 1: App Downloaden
De app is downloadbaar in zowel de Google Play als de App Store. Zoek naar de app: "Club assistent" en download deze app.

Stap 2: Club selecteren
Om te kunnen inloggen moet je eerst jouw club selecteren. Als je de app voor het eerst opent dan wordt de pagina om je club te selecteren meteen weergegeven. Mocht je de app al eerder hebben gebruikt om in te loggen bij een club en je wilt switchen van club, dan kan je via het menu naar de club selecteren pagina. Je kan alleen van club switchen als je uitgelogd bent.

Hier kun je de naam invoeren van de club (Elzer Educatie) waarbij je wilt inloggen. Je zult tijdens het typen van de naam, suggesties zien verschijnen. Selecteer jouw club.

Stap 3: Inloggen
Als je de juiste club geselecteerd hebt dan hoef je enkel het emailadres en jouw wachtwoord in te voeren, waarmee je bij de club bent aangemeld. Druk daarna op inloggen. Mocht dit niet gelijk lukken, controleer of je de juiste club geselecteerd hebt. Dit zie je aan het logo rechtsbovenin en aan de naam van de club in het menu. Als je daar niet het logo van de gewenste club ziet, dan zul je deze eerst moeten selecteren. 

Mocht je nog geen wachtwoord hebben gemaakt voor jouw account of ben je jouw wachtwoord vergeten? Dan kun je via de knop 'Nieuw wachtwoord instellen' een link laten sturen naar jouw e-mailadres om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit e-mailadres moet dan wel bij jou als lid bekend zijn bij de vereniging.

Controleer als je de mail niet ziet binnenkomen ook even of de mail niet in jouw spam is terecht gekomen. Heb je ook daar niks ontvangen, neem dan contact op met de club om samen met hen te controleren of daar wel het juiste e-mailadres geregistreerd staat.

Inloggen op een 2e account
Het is mogelijk om ingelogd te zijn op meer dan 1 account van dezelfde club. Erg handig als je meerdere kinderen hebt die lid zijn bij dezelfde club. Nadat je bent ingelogd als één van je kinderen, navigeer je naar het menu en selecteer "Account toevoegen". Je kunt hier nu inloggen met de accountgegevens van ander lid van het gezin. Dit kan hetzelfde e-mailadres zijn met een uniek wachtwoord.

Het is nu mogelijk om via het menu te wisselen tussen de accounts. Je ziet een dropdown van de ingelogde accounts, selecteer het gewenste account om te wisselen. Daarnaast is het ook mogelijk om bij één kind meerdere accounts te hebben. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld gescheiden ouders of extra verzorgers. Elk account heeft een uniek wachtwoord.

Stap 4: MyClub
De MyClub pagina in de app toont de gegevens van het ingelogde account.
Onder de naam en het adres, zie je een QR-Code staan. Deze kun je aan de club tonen als hierom wordt gevraagd. 

Profiel aanpassen
Pas je persoonsgegevens aan door 'Profiel aanpassen' te selecteren. Verander de gewenste gegevens en druk dan onderaan het formulier op 'versturen'. (nog voor het wachtwoord (opnieuw) instellen gedeelte). Je kunt hier ook een verzoek indienen om je wachtwoord aan te passen.

Verder vind je op deze pagina:

 • Je lidgegevens, zoals relatiecode en teams/groepen waar je deel van uitmaakt.
 • Een overzicht met aankomende lessen van jouw groep(en) of individuele lessen.
 • Een sneltoets waarmee je naar een overzicht gaat van alle lessen/repetities.
 • De commissie's waar je deel van uitmaakt.
 • Jouw documenten, machtiging voor incasso etc.
 • Een sneltoets waarmee je documenten kunt uploaden, mits je rechten hebt.

Stap 5: Overzicht

Op de overzichtspagina kun je algemene informatie van de club vinden, het laatste nieuws en activiteiten.

Je kunt deze pagina bekijken door op het menu te drukken en dan op 'Overzicht'.

De informatie op de overzichtspagina kan als pushbericht/notificatie binnenkomen op je smartphone.

Stap 6: Notificaties
Via het menu selecteer je 'Notificaties' om alle notificaties van de club die naar jou verstuurd zijn te bekijken.
Middels icoontjes worden de meldingen gerubriceerd:

i

herinnering voor een actie die je nog moet uitvoeren

3 hoofdjes

teambericht over bijvoorbeeld aanpassing trainingstijd of afgelasting

envelopje

de nieuwsbrief die naar je e-mail is verzonden

Je kunt zelf aangeven van welke onderdelen je de notificaties wil ontvangen bij de account instellingen Dit zijn de volgende onderdelen:

 • Nieuwsberichten
 • Teamberichten
 • Barrooster
 • Actiepunten
 • Mailing
 • Overige meldingen

Je kunt de notificaties verwijderen door op het prullenbakje te klikken rechts bovenaan het scherm. Let wel op dat dit alle notificaties verwijdert.

Stap 7: Nieuws
In de app kun je al het nieuws van jouw club bekijken. Ga hiervoor naar het menu en selecteer dan nieuws.
Het is mogelijk dat jouw club gebruik maakt van nieuwscategorieën, deze zie je dan bovenaan de pagina en kan je per categorie filteren op het nieuws. Druk bij een artikel op 'Lees verder' om de rest van het artikel te lezen.

Stap 8: Activiteiten
De activiteiten van de club zijn zichtbaar door in het menu activiteiten te selecteren. Het is mogelijk dat jouw club gebruik maakt van activiteit categorieën, deze zie je dan bovenaan de pagina en kan je per categorie filteren.

Aan de hand van de titel en datum zie je om welke activiteit het gaat. Tevens tref je het aantal deelnemers aan tot nu toe. Via 'Meer info' tref je meer informatie over de activiteit, zoals datum, tijdstip, locatie en omschrijving.

Stap 9: Account instellingen
De instellingen van de pushberichten kun je aanpassen door 'Account instellingen' te selecteren. 
Je treft dan een overzicht aan van de mogelijke pushberichten/notificaties.
Je kunt eenvoudig swipen welk type bericht je niet wil ontvangen. Standaard staat ingesteld dat je alle berichten ontvangt. Het is immers van belang dat je goed geïnformeerd blijft. 

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden