Pianoles

Leer pianospelen!

Je verliezen in een prachtig pianospel. Dat begint met pianoles die past bij jou. Je kunt al heel vroeg beginnen met pianoles. Bij Elzer Educatie kun je al vanaf een leeftijd van vier, vijf jaar starten met een proefles. Zo kijken we of de leerling klaar is voor het bespelen van de piano.

 

  • Wil je je richten op een bepaalde muziekstijl?
  • Wil je andere instrumentalisten of zangers begeleiden?
  • Wil je leren improviseren?
  • Wil je soloperformer worden?

 

Wij passen onze pianoles aan op jouw vraag en jouw belangstelling!

Schrijf je in!

Lesdag

Lestijd

Docent

Locatie

Maandag

13.00-21.00

Douwe

Drachten

Dinsdag

13.00-21.00

Ruben

Drachten

Donderdag

14.00-21.00

Hessel

Leeuwarden

Donderdag

15.00-19.00

Ruben

Leeuwarden

Vrijdag

13.30-21.00

Douwe

Drachten

Pianoles

Wij bieden piano- en keyboardlessen aan voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, onervaren of ervaren, er valt altijd nog te leren op je instrument. Met je docent ga je tijdens je pianoles je wensen en leerdoelen bespreken en maak je een lesplan. Om gemotiveerd te zijn en blijven is het belangrijk om te weten wat en waarom je iets doet. Naast je eigen voorkeur voor bijvoorbeeld bepaald repertoire, houdt de docent tijdens de pianoles altijd de basis en techniek van het spelen in de gaten.

Techniek en muziekleer

Wat is je houding, wat is de juiste positie van de handen, hoe gaat het met de coördinatie als beide handen tegelijk iets anders moeten doen en welke vingerzetting gebruik je? Ook de algemene muziekleer komt tijdens de pianoles steeds aanbod. We staan verder stil bij ritme, tellen, maathouden, speeltempo en luisteren. De docent combineert dit met jouw persoonlijke wensen en voorkeuren en integreert dit in het repertoire dat jij mooi vindt.

Spelenderwijs voor kinderen!

Onze pianoles begint spelenderwijs. Letterlijk en figuurlijk. Gaandeweg ontdek je als leerling het instrument. Door erop te spelen, door er spelletjes op te doen. We beginnen met de basis van het spelen maar ook laten we de leerling kennismaken met begeleidend spelen en het leren spelen van akkoorden. Samen met de leerling komen we erachter welke manier van spelen het beste bij hem of haar past.

Podium

Alles wat je leert tijdens de pianoles kun je bij Elzer Educatie ook in de praktijk brengen. Wij organiseren een aantal keer per jaar voorspeelmomenten waar je met je docent of met andere cursisten samen kunt optreden.

Bandcoaching

Naast het volgen van pianolessen is het ook mogelijk om je in te schrijven voor bandcoaching. Je kunt al vanaf basisniveau leren samenspelen onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren bandcoach. Tijdens de pianoles kun je dan ook naast het leren en oefenen van je pianomateriaal werken aan het repertoire van de band.

Ja, ik wil een proefles piano!

Wil je meer weten over pianoles bij Elzer Educatie? Of is bandcoaching iets voor jou? Schrijf je dan in voor een proefles. Graag kijken we samen met jou wat jij leuk vindt en op welke manier je wilt leren spelen.