Over ons

Elzer educatie is in 2015 ontstaan nadat Dominique en Rodney Elzer graag iets wilden blijven betekenen op cultuurgebied en onderwijs na het verdwijnen van Meldij- Centrum voor de kunsten. Elzer educatie staat voor samenwerken, professionaliteit en persoonlijkheid.

“Wij hebben in 2015 Elzer educatie opgericht nadat de muziekschool in Drachten zou stoppen. Wij vonden het ontzettend jammer om geen centrale plek meer in Smallingerland te hebben waar een groep docenten in nauwe samenwerking goede muzieklessen voortzet. Wij waren bang dat met het stoppen van subsidie voor buitenschoolse muzieklessen, waardoor er in deze gemeente geen muziekscholen meer zijn met docenten in loondienst, er een cultuur van eilandjes zou ontstaan waar docenten elkaar niet meer vinden of minder samenwerken.

Nu met Elzer hebben wij een plek waar zowel docenten als cursisten kunnen groeien en creëren. Waar we open staan voor initiatieven maar vooral waar de sfeer van een “oude muziekschool” nog te vinden is. Elzer is een ontmoetingsplek waar jong en oud, maar ook nieuw en oud nauw met elkaar verbonden zijn. Een inspirerende plek waar iedereen zich op een veilige manier cultureel en/of creatief kan ontplooien, waar fouten gemaakt mogen worden en waar altijd plek is voor een persoonlijk praatje”.