marije-semploniuis.jpg

Marije Semplonius

Musicaldocent

Sinds 2018 is Marije actief als theater- en musical-docent en regisseur van kleinschalige amateurmusicals met kinderen. Daarnaast heeft ze een brede werkervaring als onder andere trainingsacteur, actrice in educatieve voorstellingen en regieassistent en voorstellingsleider bij grotere producties.

Als musicaldocent is ze breed opgeleid en kan ze zowel zang, spel als dans geven en deze disciplines aan elkaar verbinden. Ze heeft een mbo-muziekopleiding gevolgd en is afgestudeerd als HBO-socialworker, het thema: “theater en muziek inzetten voor persoonlijke groei en ontwikkeling” stond hierbij centraal. Tijdens en na haar studie heeft doorgestudeerd en nascholing gehad, onder andere: het geven van zang-, dans-, theater- en musicalles, regisseren, trainingsacteren en cabaret/ improvisatie.

“Ik ben erachter gekomen dat ik zelf spelen heel leuk vind, maar pas echt geniet als ik mijn kennis kan overdragen aan anderen. Het is zo mooi oom anderen te zien groeien. Ik word er zo blij van om met zijn allen een productie neer te zetten en kinderen en jongeren te laten zien dat ze zo veel meer kunnen dan ze soms eerst denken. Doordat ik meerdere disciplines aan elkaar verbind en aan zowel kleuters als jongeren lesgeef is mijn werk erg afwisselend, dat vind ik geweldig. In mijn lessen staat spelplezier voorop, gecombineerd met opdrachten gericht op het verbetere van hun techniek, want ze zijn er natuurlijk ook om te leren. Door dit op een speelse en creatieve manier te brengen gaan plezier en leren in deze lessen hand in hand. Ik heb er veel zin in en kan niet wachten om te beginnen en samen mooie dingen te maken.”

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden