AMV

Muzikale vorming

Direct inschrijven

Betreed de Wereld van Muzikale Vorming: Samen Zingen, Spelen en Groeien!

Welkom bij onze betoverende wereld van muzikale vorming! Of het nu gaat om de allerkleinsten die samen met een ouder in de Muziekspeelgroep genieten van klanken, avontuurlijke Algemene Muzikale Vorming (AMV), of meeslepende Instrumentale Muzikale Vorming (IMV), bij ons is muziek dé sleutel tot spelenderwijs leren.

Meer informatie


Muzikale Vorming

Stap binnen in een harmonieuze omgeving waar de vreugde van samen zingen en muziek maken hand in hand gaat met waardevolle ontwikkeling. De kracht van muzikaal onderwijs reikt verder dan alleen noten en melodieën. Het is bewezen dat het een buitengewoon positieve invloed heeft op zowel leerprestaties als de sociale en emotionele groei van kinderen.

Onze gepassioneerde docenten nemen de muzikanten in spé mee op een reis vol melodieën, ritmes en ontdekkingen. Van de eerste kennismaking met geluid tot het zelf creëren van betoverende composities, elke stap is doordrenkt van plezier en leren. Onze cursussen zijn ontworpen om niet alleen muzikale vaardigheden te ontwikkelen, maar ook teamwork, zelfexpressie en zelfvertrouwen te stimuleren.

Muziek gaat verder dan een prachtige noot of een meeslepende melodie. Het is een bondgenoot in de groei van een kind, waarbij het concentratievermogen wordt versterkt, luistervaardigheden worden verscherpt en creativiteit wordt aangewakkerd. Bovendien biedt het een veilige uitlaatklep voor emoties en helpt het bij het opbouwen van waardevolle vriendschappen.

Ontdek de harmonie tussen plezier en educatie, tussen melodieën en groei. Sluit je aan bij ons en geef je kind het geschenk van muzikale vorming. Samen zingen we, samen spelen we en samen laten we de prachtige noten van ontwikkeling klinken!"

Muziekspeelgroep: 0-4 jaar

Avontuur met de muziekspeelgroep: Samen groeien in groepslessen voor Baby's, dreumessen, peuters en kleuters.

Bij ons ontdekken jonge avonturiers een wereld vol muzikale verwondering! Gedurende het jaar bieden we diverse lessenreeksen aan, speciaal ontworpen voor baby's, dreumesen, peuters en kleuters. Onze muzikale reis begint met ouder en kind samen in de boeiende Muziekspeelgroep, terwijl kleuters zelfstandig deelnemen aan interactieve lessen.

Voor de allerkleinsten is elke klank, elk liedje en elke beweging een bron van fascinatie. Dreumesen genieten met volle teugen van onze kiekeboe-liedjes en de boeiende ontdekkingstocht langs verschillende muziekinstrumenten en spelmaterialen!

Onze baby- en dreumesactiviteiten prikkelen de zintuigen op volle kracht. Samen met de kleintjes zingen we vrolijke liedjes, waarbij handige deuntjes over opruimen en tandenpoetsen bij veel ouders in de smaak vallen. We bewegen en dansen samen op diverse muzikale klanken en genieten van massageversjes en speelse muzikale klankspelletjes.

Peuters stappen een wereld van muziek binnen: luisterend naar spelletjes, zelf zingend, met instrumenten spelend en dansend. Van traditionele Nederlandse kinderliedjes tot klassiek en opzwepende salsa!

In een speelse omgeving ervaren kinderen samen met hun ouder/verzorger de kracht van muziek. Muziek versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar zorgt ook voor waardevolle momenten van plezier en samenzijn.

Onze groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd, zodat elke fase van ontwikkeling perfect aansluit op de muzikale reis. Kies voor betoverende muzikale vorming en geef je kind een start vol klank en ritme!"

AMV (Algemene muzikale vorming) 4-7 jaar

Een Speelse Start in de Muzikale Wereld

Ben je op zoek naar een boeiende introductie in de wereld van muziek voor je kind van 4 tot 7 jaar? Onze AMV-lessen zijn speciaal ontworpen om jonge ontdekkers op een speelse manier kennis te laten maken met de magie van muziek.

Tijdens deze spannende lessen leren kinderen de basisprincipes van muziek, zoals melodie, ritme en maatsoorten. We betrekken ze actief door middel van zingen, klappen, luisteren en spelen. Bovendien introduceren we ze op een speelse wijze tot diverse muziekinstrumenten. Van kleine slaginstrumenten zoals de djembé, boomwackers, bekkens en trommels tot het verkennen van het keyboard, de gitaar en hun eigen zangstem.

AMV is een geweldige keuze voor kinderen die hun muzikale interesse willen verkennen zonder zich vast te leggen. Het biedt een dynamische omgeving waarin ze kunnen ontdekken en experimenteren, en waar hun liefde voor muziek kan opbloeien.

Onze AMV-lessen zijn niet alleen leuk, maar ook educatief waardevol. We stimuleren niet alleen de creativiteit van je kind, maar bevorderen ook cognitieve vaardigheden en sociaal samenzijn. Het is de perfecte manier om je kind een vliegende start te geven in de wereld van muziek.

Schrijf je kind vandaag nog in voor onze AMV-lessen en laat ze genieten van een betoverende reis vol klanken, ritmes en ontdekkingen. Samen leggen we de basis voor een levenslange liefde voor muziek!"

IMV (Instrumentale Muzikale Vorming) 8-12 jaar

Betreed de Wereld van IMV: Ontdek Muziek en Instrumenten in Enthousiaste Groepslessen

Bij IMV lessen gaan de deuren naar een muzikale ontdekkingsreis wijd open voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Naast de boeiende Algemene Muzikale Vorming, duiken we ook dieper in de wereld van verschillende instrumenten. In een meeslepende carrouselvorm krijgen kinderen de kans om te leren spelen op keyboard, slagwerk, gitaar, zang en zelfs koperinstrumenten.

Stap voor stap groeien ze in hun muzikale reis, leren ze de grondbeginselen van melodie, ritme en harmonie, en ontdekken ze de magie van het samen muziek maken. Maar dat is nog niet alles! Naarmate de lessenreeks vordert, bundelen we de krachten en vormen we dynamische bandjes. Hier kunnen ze niet alleen hun individuele talenten aanscherpen, maar ook leren hoe het is om samen te werken in een muzikale groep.

Onze IMV-lessen zijn niet alleen leerzaam, maar ook een bron van plezier en creativiteit. Ze bieden een unieke gelegenheid voor kinderen om hun passie voor muziek te ontdekken en tegelijkertijd te groeien in zelfvertrouwen en samenwerkingsvaardigheden.

Geef je kind de kans om te stralen in de wereld van muziek en instrumenten! Schrijf ze vandaag nog in voor onze IMV-lessen en laat ze de opwinding ervaren van het creëren van prachtige klanken en het samensmelten met gelijkgestemde muzikanten.

Samen zullen we een harmonieuze symfonie van groei en muzikaliteit bouwen, waarbij elk kind de kans krijgt om zijn unieke muzikale reis te beleven.

Muziektheorie & Solfège basiscursussen

Diepgaande Muziektheoriecursussen voor Iedereen!

Bij onze muziektheoriecursussen gaan we je reis door de wereld van muziek naar een hoger niveau tillen. Onze uitgebreide reeks muziektheoriecursussen is jouw sleutel tot het begrijpen en beheersen van de complexe aspecten van muziek.

De Muziektheorie & Solfège Basiscursus 1 dient als de ideale startpunt voor aspirant-muzikanten. We behandelen de kernprincipes van muziek, zoals noten lezen, melodie, ritme en harmonie. In slechts 12 weken leg je een solide basis die je muzikale ontwikkeling zal voeden. Deze basiskennis opent deuren naar verdere muziekopleidingen, terwijl ons unieke historische perspectief ervoor zorgt dat leren boeiend en begrijpelijk blijft.

Als voortzetting van de Basiscursus 1, duik je dieper in onze Muziektheorie & Solfège Basiscursus 2. Hier verdiep je je kennis met geavanceerde onderwerpen zoals toonsoorten, instrumentenleer, harmonie en geluidsleer. Dit is de volgende stap in het realiseren van jouw muzikale ambities, ongeacht of het nu gaat om toelating tot prestigieuze opleidingen, professionele prestaties of persoonlijke groei.

Onze lessen vinden voornamelijk klassikaal plaats, terwijl thuisstudie een sleutelelement vormt om deze cursussen met succes af te ronden. Onze unieke benadering, geworteld in historische context en verrijkt met voorbeelden, maakt complexe concepten begrijpelijk en intrigerend.

Kies voor een versterking van je muzikale krachten en schrijf je vandaag in voor onze muziektheoriecursussen. Ontwikkel jezelf, verbreed je muzikale horizon en ervaar de diepte van muziektheorie in jouw reis naar muzikale uitmuntendheid!

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden