2i1a2601.jpg

Over
Elzer Educatie

2i1a2877.jpg

Over ons


Maak kennis met Elzer Educatie: Jouw Kunstencentrum voor Cultuureducatie, Participatie en Talentontwikkeling

Contact opnemen


In het jaar 2011 vonden Rodney en Dominique elkaar op het Conservatorium, waar ze niet alleen hun liefde voor muziek ontwikkelden maar ook voor elkaar.  Deze bijzondere band bleef groeien en na het Conservatorium besloten ze hun passie voor muziek en muziekeducatie te bundelen. Ze verhuisden (terug) naar Drachten waar Dominique bij De Meldij, ging werken. Vanaf 2015 begonnen ze samen aan het avontuur van Elzer Educatie.

Gedreven door hun gedeelde passie om de culturele en educatieve wereld levendig te houden, besloten zij als stel in het gat te springen dat ontstaan was na het sluiten van het Meldij-Centrum voor de Kunsten. Het was een sprong in het diepe, maar vanuit die gedurfde stap werd Elzer Educatie geboren - een kunstencentrum dat synoniem staat voor samenwerking, professionaliteit en persoonlijke groei.

Onze Kernwaarden

  • Samenwerking: Bij Elzer Educatie geloven we dat krachtige samenwerking leidt tot vernieuwing. We bundelen onze krachten met verschillende culturele, sportieve en maatschappelijke organisaties om een uniek en divers aanbod van vrijetijdsbesteding te creëren voor de gemeente.

  • Educatie: Onze missie draait om het bieden van een bruisend en inclusief kunstencentrum waar individuen van alle leeftijden en achtergronden kunnen groeien. We streven ernaar om de wereld van cultuur en creativiteit toegankelijk te maken voor iedereen, met name in het onderwijs.

  • Cultuur: Elzer Educatie zet zich in om cultuur levendig te houden en te verspreiden. We zijn gepassioneerd over het delen van culturele ervaringen en het bevorderen van culturele diversiteit binnen onze gemeente.

  • Talentontwikkeling: In het hart van Elzer Educatie staat talentontwikkeling centraal. We koesteren de creatieve vonk bij individuen en begeleiden hen op hun pad naar groei en succes binnen de culturele sector. Het is onze trots dat veel van onze cursisten doorstromen naar gerenommeerde opleidingen binnen de cultuursector, waaronder conservatoria, popacademies en theateropleidingen.

  • Vernieuwing: Elzer Educatie is ontstaan vanuit de behoefte aan vernieuwing binnen cultuur, onderwijs en vrijetijdsbesteding. We willen nieuwe initiatieven omarmen en een aanvulling zijn op het bestaande aanbod.

Onze Focusgebieden

Elzer Educatie zet zich in voor verschillende aspecten van cultuurbeleving:

  • Cultuureducatie op School: We zijn gepassioneerd over het verrijken van het onderwijs met culturele elementen. Onze workshops en projecten bieden leerlingen de kans om hun creativiteit te ontwikkelen en culturele ontdekkingen te doen.

  • Cultuureducatie in de Vrije Tijd: Voor degenen die buiten schooltijd willen genieten van cultuur, bieden we inspirerende workshops, cursussen en activiteiten aan. Onze kunstencentrum fungeert als een creatieve speeltuin voor alle leeftijden.

  • Cultuurparticipatie: Elzer Educatie wil cultuur tot leven brengen in de gemeenschap. Door samen te werken met lokale organisaties en bij te dragen aan activiteiten en evenementen, streven we ernaar om cultuur toegankelijk te maken en deelname te bevorderen.

  • Cultuur binnen het Sociaal Domein: Binnen het sociaal domein ontplooit Elzer Educatie zich met diverse projecten en cursussen. We geloven in de kracht van kunst en creativiteit om verbindingen te leggen en te inspireren, ook binnen maatschappelijke contexten.

Toegankelijkheid voor Alle Leeftijden en Doelgroepen

Ons hart gaat uit naar het creëren van een inclusieve omgeving waarin cultuur en creativiteit bloeien, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring. We willen een veilige ruimte bieden waar iedereen zich welkom voelt om zijn of haar passies te verkennen en te ontwikkelen.

Van Drachten naar Heel Friesland

Elzer Educatie heeft zijn hoofdlocatie en vestiging in Drachten, Smallingerland. We zijn er trots op om een prominente rol te hebben als cultuuraanbieder in deze gemeente. Maar onze invloed reikt verder dan dat. We zijn actief op meerdere plekken binnen Friesland, waar we onze passie voor cultuur, educatie en samenwerking verspreiden.

Gegroeid vanuit Noodzaak

Rodney en Dominique, als stel en als visionaire leiders van Elzer Educatie, begonnen in Smallingerland maar vestigen zich ook bescheiden op andere locaties, waar zowel binnen het onderwijs als in de vrijetijdsbesteding behoefte is aan een culturele speler. Altijd met als doel een aanvulling te zijn op het al bestaande aanbod. Onze reis begon met het luisteren naar de behoeften van de gemeenschap en het creëren van een ruimte die inspeelt op die behoeften. 

Nu zijn we uitgegroeid tot een kunstencentrum dat educatie, cultuur, samenwerking en talentontwikkeling verenigt.

Stap Binnen in de Wereld van Elzer Educatie

Bij Elzer Educatie draait alles om het koesteren van creativiteit, het omarmen van cultuur, het bevorderen van cultuuronderwijs en het bieden van kansen voor opkomende artiesten. We nodigen zowel nieuwkomers als oude bekenden uit om deel uit te maken van onze gemeenschap. Kom binnen en ontdek een omgeving waar leren, creëren, samenwerken en schitteren samenkomen in perfecte harmonie. Of je nu jong of oud bent, beginner of expert, bij Elzer Educatie vind je een plek om te groeien, te bloeien en te schitteren.

We zijn er trots op een Kunstencentrum te zijn dat zich toewijdt aan cultuureducatie, participatie en talentontwikkeling, en waar iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar creatieve potentieel te verwezenlijken.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Zijn er dingen onduidelijk? Check de meest gestelde vragen even, of stuur ons een bericht.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Algemene voorwaarden, Cookies, Huisregels, Jaarkalender 2023-2024 en Privacy

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden