d4e116e72349b16281c5ba1f7126a9c0.jpg

Veel gestelde vragen
Elzer Educatie

Algemeen

 1. DRACHTEN
  De lessen worden gegeven op de muziekschool van Elzer Educatie, adres: Oliemolenstraat 14 in Drachten

  LEEUWARDEN
  De lessen worden gegeven bij stichting Opus, adres: van Loonstraat 122 in Leeuwarden

 2. De lessen en cursussen worden in de ochtend, middag of avond gegeven. De tijd en dag spreek je af met je docent of wordt bij een cursus ruim van tevoren bekend gemaakt.

 3. Wij houden alle vakanties van Regio-noord aan. 
  Ons reguliere lesseizoen start op 12 september 2022 en is t/m 1 juli 2023.
  Wij houden verder alle overige vakanties aan van regio-noord.

  Valt jouw les in een periode/dag waarop Elzer Educatie gesloten is? Als je wekelijks les volgt is je les in de eerstvolgende week die niet in de vakantie valt. De cursisten die om de week les volgen zijn onderverdeeld in EVEN en ONEVEN weken. Zou weet je precies wanneer je les hebt.

 4. Het is bij ons altijd mogelijk om een proefles te volgen. De kosten van een individuele proefles bedragen €20,- per les. Wil je je oriënteren op verschillende instrumenten dan is wellicht een introductiepakket een betere optie.

 5. Een uitgebreide pagina met alle tarieven vind je hier.

 6. Ben je niet tevreden over de lessen of over je docent? Neem dan contact op met Elzer Educatie via het contactformulier, mail of telefoon zodat we dit kunnen bespreken en kunnen zoeken naar een passende oplossing.

 7. Stappenplan gebruik App.

  Stap 1: App Downloaden
  De app is downloadbaar in zowel de Google Play als de App Store. Zoek naar de app: "Club assistent" en download deze app.

  Stap 2: Club selecteren
  Om te kunnen inloggen moet je eerst jouw club selecteren. Als je de app voor het eerst opent dan wordt de pagina om je club te selecteren meteen weergegeven. Mocht je de app al eerder hebben gebruikt om in te loggen bij een club en je wilt switchen van club, dan kan je via het menu naar de club selecteren pagina. Je kan alleen van club switchen als je uitgelogd bent.

  Hier kun je de naam invoeren van de club (Elzer Educatie) waarbij je wilt inloggen. Je zult tijdens het typen van de naam, suggesties zien verschijnen. Selecteer jouw club.

  Stap 3: Inloggen
  Als je de juiste club geselecteerd hebt dan hoef je enkel het emailadres en jouw wachtwoord in te voeren, waarmee je bij de club bent aangemeld. Druk daarna op inloggen. Mocht dit niet gelijk lukken, controleer of je de juiste club geselecteerd hebt. Dit zie je aan het logo rechtsbovenin en aan de naam van de club in het menu. Als je daar niet het logo van de gewenste club ziet, dan zul je deze eerst moeten selecteren.

  Mocht je nog geen wachtwoord hebben gemaakt voor jouw account of ben je jouw wachtwoord vergeten? Dan kun je via de knop 'Nieuw wachtwoord instellen' een link laten sturen naar jouw e-mailadres om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit e-mailadres moet dan wel bij jou als lid bekend zijn bij de vereniging.
  Controleer als je de mail niet ziet binnenkomen ook even of de mail niet in jouw spam is terecht gekomen. Heb je ook daar niks ontvangen, neem dan contact op met de club om samen met hen te controleren of daar wel het juiste e-mailadres geregistreerd staat.

  Inloggen op een 2e account
  Het is mogelijk om ingelogd te zijn op meer dan 1 account van dezelfde club. Erg handig als je meerdere kinderen hebt die lid zijn bij dezelfde club. Nadat je bent ingelogd als één van je kinderen, navigeer je naar het menu en selecteer "Account toevoegen". Je kunt hier nu inloggen met de accountgegevens van ander lid van het gezin. Dit kan hetzelfde e-mailadres zijn met een uniek wachtwoord.

  Het is nu mogelijk om via het menu te wisselen tussen de accounts. Je ziet een dropdown van de ingelogde accounts, selecteer het gewenste account om te wisselen. Daarnaast is het ook mogelijk om bij één kind meerdere accounts te hebben. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld gescheiden ouders of extra verzorgers. Elk account heeft een uniek wachtwoord.

  Stap 4: MyClub
  De MyClub pagina in de app toont de gegevens van het ingelogde account.
  Onder de naam en het adres, zie je een QR-Code staan. Deze kun je aan de club tonen als hierom wordt gevraagd.

  Profiel aanpassen
  Pas je persoonsgegevens aan door 'Profiel aanpassen' te selecteren. Verander de gewenste gegevens en druk dan onderaan het formulier op 'versturen'. (nog voor het wachtwoord (opnieuw) instellen gedeelte). Je kunt hier ook een verzoek indienen om je wachtwoord aan te passen.

  Verder vind je op deze pagina:

  - Je lidgegevens, zoals relatiecode en teams/groepen waar je deel van uitmaakt.
  - Een overzicht met aankomende lessen van jouw groep(en) of individuele lessen.
  - Een sneltoets waarmee je naar een overzicht gaat van alle lessen/repetities.
  - De commissie's waar je deel van uitmaakt.
  - Jouw documenten, machtiging voor incasso etc.
  - Een sneltoets waarmee je documenten kunt uploaden, mits je rechten hebt.

  Stap 5: Overzicht
  Op de overzichtspagina kun je algemene informatie van de club vinden, het laatste nieuws en activiteiten.
  Je kunt deze pagina bekijken door op het menu te drukken en dan op 'Overzicht'.

  De informatie op de overzichtspagina kan als pushbericht/notificatie binnenkomen op je smartphone.

  Stap 6: Notificaties
  Via het menu selecteer je 'Notificaties' om alle notificaties van de club die naar jou verstuurd zijn te bekijken.
  Middels icoontjes worden de meldingen gerubriceerd:

  i: herinnering voor een actie die je nog moet uitvoeren
  3 hoofdjes: teambericht over bijvoorbeeld aanpassing lestijd of afgelasting
  envelopje: de nieuwsbrief die naar je e-mail is verzonden

  Je kunt zelf aangeven van welke onderdelen je de notificaties wil ontvangen bij de account instellingen Dit zijn de volgende onderdelen:

  - Nieuwsberichten
  - Teamberichten
  - Barrooster
  - Actiepunten
  - Mailing
  - Overige meldingen
  Je kunt de notificaties verwijderen door op het prullenbakje te klikken rechts bovenaan het scherm. Let wel op dat dit alle notificaties verwijdert.

  Stap 7: Nieuws
  In de app kun je al het nieuws van jouw club bekijken. Ga hiervoor naar het menu en selecteer dan nieuws.

  Het is mogelijk dat jouw club gebruik maakt van nieuwscategorieën, deze zie je dan bovenaan de pagina en kan je per categorie filteren op het nieuws. Druk bij een artikel op 'Lees verder' om de rest van het artikel te lezen.

  Stap 8: Activiteiten
  De activiteiten van de club zijn zichtbaar door in het menu activiteiten te selecteren. Het is mogelijk dat jouw club gebruik maakt van activiteit categorieën, deze zie je dan bovenaan de pagina en kan je per categorie filteren.

  Aan de hand van de titel en datum zie je om welke activiteit het gaat. Tevens tref je het aantal deelnemers aan tot nu toe. Via 'Meer info' tref je meer informatie over de activiteit, zoals datum, tijdstip, locatie en omschrijving.

  Stap 9: Account instellingen
  De instellingen van de pushberichten kun je aanpassen door 'Account instellingen' te selecteren. 
  Je treft dan een overzicht aan van de mogelijke pushberichten/notificaties.

  Je kunt eenvoudig swipen welk type bericht je niet wil ontvangen. Standaard staat ingesteld dat je alle berichten ontvangt. Het is immers van belang dat je goed geïnformeerd blijft.

Inschrijven

 1. Je kunt je bij iedere pagina waar het verschillende lesaanbod te zien is aanmelden voor een desbetreffende cursus.

 2. Sommige doorlopende lessen zijn ook om de week te volgen. Bij cursussen waar er vaste momenten gepland zijn is het niet mogelijk om om de week in te schrijven.

 3. Je kunt je bij Elzer Educatie inschrijven voor duolessen. Wil je samen met iemand op les, vul je allebei het inschrijfformulier in, waarbij je je inschrijft op hetzelfde lesmoment.

 4. Als je je inschrijft bij Elzer Educatie ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. We raden je aan deze goed door te lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 5. Je schrijft je bij Elzer Educatie in voor een halfjaar, hierna zijn de lessen per kalendermaand opzegbaar.

  Is na je inschrijving je eerste les nog niet ingepland? Neem dan even contact op om je inschrijving te annuleren.

  Heb je je eerste les al wel ingepland? Je kan je inschrijving dan nog annuleren tot uiterlijk 48 uur vóór de eerste les. Deze les wordt echter wel in rekening gebracht, omdat deze al gepland staat. 
  Hierna is het annuleren van je inschrijving niet meer mogelijk.

Betaling

 1. Wij hanteren twee betalingsmogelijkheden. namelijk;

  - automatische incasso in termijnen 
  (bij doorlopende lessen of jaarcursussen kan dit in maximaal 10 termijnen, bij korte cursussen in maximaal 2 termijnen)
  - per factuur zelf overmaken in één keer.

 2. Je maandbedrag wordt bepaald door de gekozen lesduur en lesfrequentie.

  Bijvoorbeeld: je bent onder de 21 jaar en je hebt wekelijks 30 minuten les. Je lesbedrag is dan €23,50 per les.
  Dat bedrag doen we keer 36 (aantal lessen in een seizoen) en dat delen we dan weer door 10 (maand termijnen). Dan komt je uit op een maandbedrag van €84,60 per maand.

 3. Je betaalt een vast maandbedrag ongeacht het aantal lessen wat je die maand hebt. Aan het eind van het seizoen heb je bij wekelijkse lessen altijd 36 lessen gehad en betaald (18 lessen als je om de week les hebt).

 4. Aan het eind van het seizoen of als je stopt met lessen, berekenen wij hoeveel lessen je hebt gehad en hoeveel je in totaal dat seizoen al hebt betaald. In de eindafrekening kan het dan zijn dat je nog wat moet bijbetalen of dat je geld van ons terugkrijgt.

 5. Wij vinden het belangrijk dat lessen voor iedereen toegankelijk zijn. Via de gemeente kan je aanspraak maken op het kindpakket voor kinderen van 4-18 jaar zodat zij o.a. muzieklessen kunnen volgen. Kijk op Smallingerland voor meer informatie.

  Ook kunt u via een intermediair in aanmerking komen voor een bijdrage van het jeugdfonds cultuur.

Uitschrijven

 1. Je kunt je uitschrijven via de clubapp of een mailtje sturen naar administratie@elzereducatie.nl

 2. Bij Elzer Educatie schrijf je je voor tenminste 6 maanden in, hierna geldt een opzegtermijn van één kalendermaand. Stel je bent 1 januari begonnen en wilt na de 6 maanden – per 1 juli – stoppen. Je moet je dan dus vóór 1 juni je uitschrijving doorgeven.
  Je kunt je uitschrijven via de clubapp of door een mail te sturen naar administratie@elzereducatie.nl

 3. Bij Elzer Educatie schrijf je je voor tenminste 6 maanden in, hierna geldt een opzegtermijn van één kalendermaand.
  Wil je toch eerder stoppen, dan worden de resterende lessen van die 6 maanden wel doorberekend.

 4. Je schrijft je bij Elzer Educatie in voor een halfjaar, hierna zijn de lessen per kalendermaand opzegbaar.

  Is na je inschrijving je eerste les nog niet ingepland? Neem dan even contact op om je inschrijving te annuleren.

  Heb je je eerste les al wel ingepland? Je kan je inschrijving dan nog annuleren tot uiterlijk 48 uur vóór de eerste les. Deze les wordt echter wel in rekening gebracht, omdat deze al gepland staat. 
  Hierna is het annuleren van je inschrijving niet meer mogelijk.

Afwezigheid/vakanties

 1. Ben je ziek of kun je niet aanwezig zijn? Meld je dan af via de clubapp.

 2. Ja, bij het afzegen of missen van een les door een cursist wordt de les gewoon doorberekend.

 3. Bij afwezigheid van de docent wordt de les ingehaald aan het einde van het seizoen in één van de daarvoor bestemde weken.

 4. Alle vakanties, feestdagen en andere activiteiten zijn te vinden in onze agenda.

  Valt jouw les in een periode/dag waarop Elzer Educatie gesloten is? Als je wekelijks les volgt is je les in de eerstvolgende week die niet in de vakantie valt. Heb je om de week les? Dan ben je ingedeeld in de EVEN of ONEVEN weken. Je kunt dus altijd in je agenda kijken of het een even of oneven week is. Bij wekelijks les heb je altijd 36 lessen en bij om de week les heb je altijd 18 lessen in een seizoen (als je je aan het begin van het seizoen hebt aangemeld).

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden