Theaterproducties

Theaterproducties

Direct inschrijven

Van Broadway tot Friesland: Educatieve Theatermagie in Amateur en Semi-Professionele Uitvoeringen


Voor de theaterproducties werk Elzer Educatie nauw samen met Elzer Producties. 
Jaarlijks worden er verschillende theatervoorstellingen en musicals geproduceerd. In 2023-2024 wordt er één toneelvoorstelling en 2 musicals geproduceerd, waaronder een semi-professionele en een amateur/educatieve producie. Binnenkort worden de producties bekend gemaakt.

Meer informatie


MUSICAL TITANIC

Auditieoproep
In oktober 2024 brengt Elzer Producties de musical Titanic op de planken. Wij zoeken voor deze productie nog acteurs/zangers tussen de 18-80 jaar. Lijkt het jou leuk om in een semi-professionele musical te spelen? Grijp dan snel je kans en meld je aan vóór 10 oktober aan voor de audities.

Het verhaal
Het verhaal van de Titanic wordt door diverse personages vertelt. Via de eigenaar van het schip, de scheepsbouwer, de kapitein, de stoker, de marconist, de man in het kraaiennest en drie Ierse meisjes, die het plan hebben opgevat om naar Amerika te emigreren in de hoop daar een beter leven te kunnen opbouwen. Tegelijkertijd gaat het over het standenverschil: De rijke passagiers, die gemakkelijk een reddingssloep konden bemachtigen. De middenstanders, die er al om moesten vechten en de armoedige immigranten, die werd opgesloten om te voorkomen dat ze een plek zouden innemen in de reddingsloepen.

Repetitiedag: Donderdag
Repetitietijd: 19.00-22.00 uur
Regie: Dani Heres Dominguez
Contributie bijdrage: €400 (in termijnen betalen is mogelijk)
Auditie: 15 oktober 2023
Aanmelden auditie vóór 10 oktober: https://elzer-educatie.trainin.app/widget/schedule?listing=L3G2Q5

LET OP: We verwachten van onze leden volledige inzet en betrokkenheid. Er wordt verwacht dat je alle repetities aanwezig bent.

High School Musical JR.

Auditie Oproep
Hou jij van zingen, dansen en acteren? Ben jij 13 jaar of ouder en beschikbaar op woensdagavonden? Dan hebben we geweldig nieuws voor jou! De jongerengroep van Elzer Producties zoekt niewe leden voor onze sensationele productie High School Musical JR. Maar dat is niet alles - we zoeken ook enthousiaste volwassenen voor belangrijke rollen in de voorstelling.

Het verhaal
Wanneer Troy en Gabriella tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar moeten zingen, ontdekken ze dat ze beiden talent en een passie voor zingen hebben. Maar van beiden worden heel andere dingen verwacht door hun vrienden en school. Troy moet het basketbalteam, waar hij aanvoerder van is naar de overwinning leiden en Gabriella moet hetzelfde doen met haar scheikunde club. Als hun groepen erachter komen, dat zij auditie hebben gedaan voor een wintermusical, dwarsbomen zij hun plannen. Bovendien zijn de sluwe Sharpay en zijn broer Ryan ook van plan de hoofdrollen te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn ze tot alles in staat.

Grijp je kans en meld je vóór 14 oktober aan voor de audities op 18 oktober. Wie weet wordt jij ons nieuwste lid.

Repetitiedag: Woensdag
Repetitietijd: 18.30-20.00/20.30
Regie: Noah Mollet
Speelperiode: juni 2023
Contributiebijdrage: €400 (kan in termijnen betaald worden)
Auditie: 18 oktober 2023
Aanmelden auditie: https://elzer-educatie.trainin.app/widget/schedule?listing=L997D5

LET OP: We verwachten van onze leden volledige inzet en betrokkenheid. Er wordt verwacht dat je alle repetities aanwezig bent.

Toneelproductie-groep: Spotlight Synergy

Samen naar de Schijnwerpers

Ervaren acteurs in een avontuur van spelverdieping en creatieve ontplooiing.
Elke maandagavond bruist de toneelproductiegroep onder leiding van de bedreven Catherine Sorgdrager van energie. Binnen één enkel lesseizoen bundelen de deelnemers hun krachten met één duidelijk doel voor ogen: het neerzetten van een meeslepende toneelproductie. Maar dit is niet zomaar een groep die op zoek is naar een eindresultaat. Nee, deze groep is een speeltuin voor spelverdieping en -verbreding, een avontuur dat ervaren spelers met een passie voor het podium samenbrengt.

Audities vormen de eerste schakel in dit boeiende proces. Ze zorgen niet alleen voor een evenwichtige en getalenteerde groep, maar ook voor een dynamische omgeving waarin ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe artistieke horizonten worden verkend. In de weken van het lesseizoen worden deelnemers uitgedaagd om hun acteervaardigheden tot in de kleinste nuances te verfijnen. Dit gaat hand in hand met diepgaande duiken in karakterontwikkeling, emotionele intensiteit en scèneanalyse.

Maar het draait niet alleen om de individuele spelers. De groep zelf wordt een smeltkroes van ideeën en inzichten, dankzij de verscheidenheid aan theaterachtergronden en de gelijkgestemde passie van de deelnemers. Catherine Sorgdrager, als ervaren gids, brengt haar deskundige begeleiding in om deze collectieve reis te sturen en te verrijken. Het is een omgeving waarin creatieve grenzen worden verlegd en begrip voor de kunst van acteren op diepgaande wijze wordt uitgebreid.

Het doel is helder: een meeslepende toneelproductie. Maar in dit streven wordt niet alleen naar het eindresultaat gekeken. De weg ernaartoe is bezaaid met ontdekkingen, experimenten en groei. Voor ervaren acteurs biedt deze groep niet alleen een podium om te schitteren, maar ook een thuis om hun passie te voeden, hun artistieke spectrum te verruimen en zich volledig onder te dompelen in de betoverende wereld van theater.

Het stuk
Dit seizoen wordt er aan het toneelstuk Age of Rage gewerkt.

Age of Rage, de titel verwijst naar de tijd waarin we leven en de manier waarop volwassenen graag over tieners denken: hormonaal, hysterisch, irrationeel. Met die beeldvorming hebben duizenden jonge klimaatstakers deze week effectief afgerekend. Niks irrationeel, ze weten precies wat ze doen. Ook het zestienjarige meisje in Age of Rage wordt van alle kanten betutteld, maar wist precies wat ze deed toen ze een politica aanviel. Dit roept een ongemakkelijk dilemma op: als we tieners serieus nemen als activisten, nemen we ze dan ook serieus als delinquenten?

Repetitiedag: Maandag
Repetitietijd: 18.30-20.00 uur
Regie: Catherine Sorgdrager
Auditie: 18 en/of 25 september

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden