Theaterproducties

Theaterproducties

Direct inschrijven

Van Broadway tot Friesland: Educatieve Theatermagie in Amateur en Semi-Professionele Uitvoeringen


Voor de theaterproducties werk Elzer Educatie nauw samen met Elzer Producties. 
Jaarlijks worden er verschillende theatervoorstellingen en musicals geproduceerd. In 2023-2024 wordt er één toneelvoorstelling en 2 musicals geproduceerd, waaronder een semi-professionele en een amateur/educatieve producie. Binnenkort worden de producties bekend gemaakt.

Meer informatie


Toneelproductie-groep: Spotlight Synergy
Samen naar de Schijnwerpers

Ervaren acteurs in een avontuur van spelverdieping en creatieve ontplooiing.
Elke maandagavond bruist de toneelproductiegroep onder leiding van de bedreven Catherine Sorgdrager van energie. Binnen één enkel lesseizoen bundelen de deelnemers hun krachten met één duidelijk doel voor ogen: het neerzetten van een meeslepende toneelproductie. Maar dit is niet zomaar een groep die op zoek is naar een eindresultaat. Nee, deze groep is een speeltuin voor spelverdieping en -verbreding, een avontuur dat ervaren spelers met een passie voor het podium samenbrengt.

Audities vormen de eerste schakel in dit boeiende proces. Ze zorgen niet alleen voor een evenwichtige en getalenteerde groep, maar ook voor een dynamische omgeving waarin ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe artistieke horizonten worden verkend. In de weken van het lesseizoen worden deelnemers uitgedaagd om hun acteervaardigheden tot in de kleinste nuances te verfijnen. Dit gaat hand in hand met diepgaande duiken in karakterontwikkeling, emotionele intensiteit en scèneanalyse.

Maar het draait niet alleen om de individuele spelers. De groep zelf wordt een smeltkroes van ideeën en inzichten, dankzij de verscheidenheid aan theaterachtergronden en de gelijkgestemde passie van de deelnemers. Catherine Sorgdrager, als ervaren gids, brengt haar deskundige begeleiding in om deze collectieve reis te sturen en te verrijken. Het is een omgeving waarin creatieve grenzen worden verlegd en begrip voor de kunst van acteren op diepgaande wijze wordt uitgebreid.

Het doel is helder: een meeslepende toneelproductie. Maar in dit streven wordt niet alleen naar het eindresultaat gekeken. De weg ernaartoe is bezaaid met ontdekkingen, experimenten en groei. Voor ervaren acteurs biedt deze groep niet alleen een podium om te schitteren, maar ook een thuis om hun passie te voeden, hun artistieke spectrum te verruimen en zich volledig onder te dompelen in de betoverende wereld van theater.

Het stuk
Dit seizoen wordt er aan het toneelstuk Age of Rage gewerkt.

Age of Rage, de titel verwijst naar de tijd waarin we leven en de manier waarop volwassenen graag over tieners denken: hormonaal, hysterisch, irrationeel. Met die beeldvorming hebben duizenden jonge klimaatstakers deze week effectief afgerekend. Niks irrationeel, ze weten precies wat ze doen. Ook het zestienjarige meisje in Age of Rage wordt van alle kanten betutteld, maar wist precies wat ze deed toen ze een politica aanviel. Dit roept een ongemakkelijk dilemma op: als we tieners serieus nemen als activisten, nemen we ze dan ook serieus als delinquenten?

Repetitiedag: Maandag
Repetitietijd: 18.30-20.00 uur
Regie: Catherine Sorgdrager
Auditie: 18 en/of 25 september

Jongeren musicalproductie-groep

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden