Vocal groep

Zingen tijdens en ná je zwangerschap

Direct inschrijven

Ontdek de Magie van Muziek tijdens Zwangerschap en Bevalling: Schrijf Je Nu In voor Onze Holistische Zanglessen!

Welkom in een wereld waar muziek, beweging en ademhaling samenkomen om jou en je ongeboren kindje te omarmen tijdens deze prachtige fase van je leven. Of je nu een stralende aanstaande moeder bent of pas bent bevallen, onze holistische cursus is speciaal ontworpen om jou te ondersteunen bij het versterken van de band met je baby, het verminderen van stress en het cultiveren van innerlijke rust.

Meer informatie


De Kracht van Jouw Stem: Een Liefdevolle Connectie

Wist je dat jouw stem een krachtig instrument is dat rechtstreeks inwerkt op je ongeboren kindje? Gedurende de dag ondergaat je stem subtiele veranderingen als gevolg van verschillende factoren, zoals stress, voeding, hormonen, en fysieke activiteit. Wat nog wonderbaarlijker is, is dat je baby in de buik continu luistert naar jouw stem, de nuances in intonatie opvangt en zelfs jouw spanning en ontspanning kan aanvoelen.

Stel je voor dat je bewust de band met je kindje kunt versterken door middel van de kracht van jouw stem. Samen gaan we zingen, ademen, ontspannen en vrij bewegen op een zachte en muzikale manier. Terwijl jij geniet van deze activiteiten, deelt je baby in dit genot en begint zelfs al aan zijn of haar muzikale ontwikkeling!

Wetenschap Ondersteunt Muzikale Binding

Recent onderzoek heeft aangetoond dat muziek een diepe band tussen moeder en kind kan creëren. Beweging, stem en vibratie zijn allemaal manieren om te communiceren met je ongeboren kindje. Het zingen voor je baby is bijzonder waardevol, omdat de zangstem rijker is in frequentie dan de spreekstem. De heldere stem van de moeder is goed hoorbaar en voelbaar voor de foetus, zelfs beter dan externe geluiden.

Voordelen van Muziek Tijdens Zwangerschap: Van Innerlijke Rust tot Verbondenheid

 1. Vroegtijdige Ontwikkeling: Al vanaf de tweede maand van de zwangerschap ontwikkelen de oren, ogen en neus van je baby zich. In de vijfde maand is het gehoor van de baby volledig ontwikkeld. Dit betekent dat je baby al vroeg begint mee te luisteren naar de geluiden om hem heen.

 2. Stressvermindering: Stress is vaak een metgezel tijdens de zwangerschap, vooral bij aanstaande moeders die voor het eerst deze unieke reis doormaken. Muziek heeft bewezen een krachtig middel te zijn om stress, angst en depressie tijdens de zwangerschap te verminderen. Een eenvoudige, niet-invasieve en kosteneffectieve manier om je welzijn te vergroten.

 3. Versterkte Band: Het zingen en luisteren naar muziek versterkt de band tussen jou en je baby. De trillingen van je stem en de harmonie van muziek creëren een liefdevolle connectie die nog lang na de geboorte zal voortduren.

Praktische Tips voor Muzikaal Genieten

 • Neem de tijd om te luisteren naar je innerlijke gevoelens. Heb je zin in muziek? Zet het aan, of nog beter, zing zelf!
 • Stem het volume van de muziek af op een comfortabel niveau voor jou en je baby. Niet hoger dan 70 decibel om overprikkeling te voorkomen.
 • Jouw eigen zangstem is krachtiger en intiemer voor je baby dan een cd. Vermijd het plaatsen van luidsprekers op je buik, aangezien dit mogelijk stress kan veroorzaken.
 • Kies muziek die rustgevend is en vermijd zeer luide, chaotische deuntjes.

Jouw Reis naar Ontdekking en Harmonie: Wat Leer Je?

Bij onze holistische cursus/lessen draait alles om het vinden van balans, harmonie en verbondenheid, zowel voor jou als voor je ongeboren kindje. Wij bieden een reeks prachtige mogelijkheden om jou en je baby te ondersteunen bij het ontdekken van de wereld van muziek, beweging en ademhaling. Dit is wat je zult leren:

Voor Jou: Bevrijdende Beweging en Muzikale Inspiratie

 • Vrij en Geïnspireerd Bewegen: Leer hoe je je lichaam vrij en intuïtief kunt bewegen, met de stroom van muziek als je gids. Ontdek hoe beweging een krachtige uitlaatklep kan zijn voor emoties en hoe je jezelf kunt uiten door middel van beweging.

 • Efficiënte Ademtechniek: Ontwikkel ademhalingstechnieken die niet alleen helpen bij het verminderen van stress, maar ook bijdragen aan een soepele bevalling en een gezonde zwangerschap. Leer hoe je je ademhaling kunt inzetten om te ontspannen en jezelf te verbinden met je innerlijke kracht.

 • Live Muziek: Ervaar de magie van live muziek die speciaal voor jou en je medecursisten wordt gecreëerd. Laat je meeslepen door de klanken en melodieën terwijl je jezelf onderdompelt in een sfeer van rust en vreugde.

 • Samen Meerstemmig Zingen: Ontdek de vreugde van samen zingen met de groep. Samen zingen creëert een gevoel van saamhorigheid en biedt de kans om je stem te laten horen in een ondersteunende omgeving.

 • Mogelijkheid tot Delen met de Groep: Deel je ervaringen, gedachten en vragen met de groep. Samen creëren we een veilige ruimte waarin je je gesteund en begrepen voelt.

Voor Je Baby: Een Wereld van Muzikale Groei

 • Stimulans in het Ontwikkelen van Het Gehoor: Terwijl je geniet van de muzikale activiteiten, wordt het gehoor van je baby gestimuleerd en ontwikkeld. Je baby begint de wonderen van geluiden om zich heen te verkennen.

 • Ontwikkeling van Motorische, Sociale, Taalkundige en Cognitieve Vaardigheden: Blootstelling aan muziek tijdens de zwangerschap bevordert de ontwikkeling van diverse vaardigheden bij je baby. Dit omvat niet alleen het gehoor, maar ook motorische vaardigheden, taalontwikkeling en zelfs sociale interactie.

 • Een Diepere Band met de Moeder: Door het interne muzikale dialoog tussen jou en je baby wordt een diepere band gecreëerd. De melodieën die je deelt, de trillingen die je voortbrengt, dragen allemaal bij aan de unieke en intieme relatie tussen moeder en kind.

Jouw Unieke Reis Begint Hier

Bij inschrijving vragen we je om ons te laten weten hoever je bent in je zwangerschap. Zo kunnen we nog beter inspelen op jouw behoeften en deze bijzondere fase van je leven ondersteunen.

Als je verlangt naar een ervaring die jou en je baby zal verrijken, als je de wens hebt om je welzijn te vergroten en een diepere band met je kindje te creëren, wacht dan niet langer. Schrijf je vandaag nog in voor onze holistische cursus en begin aan een reis vol ontdekking, verbondenheid en harmonie.

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden