beeldende-module-1.png

Beeldende Modules @Linda

Direct inschrijven

Verken de wereld van creativiteit met korte beeldende modules.

Kies een specifiek thema of techniek dat je aanspreekt en volg ons vaste stappenplan en lesprogramma voor gerichte en efficiënte leersessies. In korte tijd krijg je waardevolle informatie aangereikt. Of je nu een beginnende kunstenaar bent die zijn horizon wil verbreden of een ervaren beoefenaar die nieuwe technieken wil ontdekken, onze modules bieden verdieping op jouw gekozen onderwerp. Laat je inspireren, ontwikkel je artistieke vaardigheden en schrijf je in voor een module naar keuze. Ervaar de voldoening van snel en doelgericht leren bij Elzer Educatie.

Meer informatie


Module 1: Academisch Portret Schilderen

Stap in de fascinerende wereld van portretschilderen met olieverf! 

Of je nu een beginner bent of je wilt je creatieve vaardigheden verder verdiepen, onze module biedt de perfecte gelegenheid om je talenten te ontwikkelen en je artistieke horizon te verbreden. Onder begeleiding van kunstdocent Linda Cohen Cordes, met als specialisme portretschilderen, wordt je stap voor stap meegenomen in het proces van het creëren van een kwalitatief goed portret.

Met praktische oefeningen, waardevolle tips en goede gestructureerde handvaten van Linda, ben je verzekerd van een boeiende leerervaring die je artistieke vaardigheden zal versterken. Na deze module heb je alle tools om een portret te creëren volgens academische richtlijnen.

Twijfel niet langer en gun je zelf dat stukje ontwikkeling waar je hart naar verlangt. Schrijf je vandaag nog in en ontdek de uitdaging en voldoening van het creëren van kwalitatieve portretten onder begeleiding van een enthousiaste kenner in het vak!

Aantal: 12
Duur: 2,5 uur
Docent: Linda Cohen Cordes
Lesdag: Maandag
Lestijd: 18:30 - 21:00
Kosten: €365,-
Start: 16 september 2024 
Inschrijven

Module 2: Olieverf Schilderen

Module 2 staat in het teken van Olieverfschilderen. Tijdens module 2 krijg je een unieke kans om de prachtige wereld van fijnschilderen te verkennen en je eigen meesterwerken te creëren. Onder leiding van ervaren kunstenaar en docent Linda Cohen Cordes, krijg je de gelegenheid om te schilderen in de stijl van meesters als Vermeer, Rembrandt en Henk Helmantel.

Gedurende een periode van 12 weken, met wekelijkse lessen van 2,5 uur, dompel je jezelf onder in de betoverende wereld van olieverf. Of je nu een beginner bent die nog nooit een penseel heeft aangeraakt, of een ervaren schilder die zijn vaardigheden wil verfijnen, deze cursus biedt voor ieder wat wils.

Wat kun je verwachten:

  1. Olieverf Verkenning: Leer de specifieke eigenschappen van olieverf kennen en ontdek hoe je deze prachtige medium kunt beheersen. Linda deelt haar inzichten over kleurenmenging en technieken om je schilderijen tot leven te brengen.

  2. Penseelbeheersing: Penselen zijn de verlenging van de hand van de schilder. Ontdek hoe je je penselen op de juiste manier behandelt en schoonmaakt, zodat je precies de lijnen en details kunt creëren die je wilt.

  3. Technieken van de Oude Meesters: Linda neemt je stap voor stap mee door de technieken die de oude meesters hebben gebruikt. Leer hoe je licht en schaduw manipuleert, hoe je subtiele overgangen creëert en hoe je de textuur van objecten kunt vastleggen.

  4. Concepten van Schilderkunst: Naast technische vaardigheden, verkennen we ook de essentiële concepten van schilderkunst, zoals toon, kleur, compositie en beweging. Deze elementen vormen de basis van een meesterwerk.

  5. Gereedschappen en Vaardigheden: Linda zal je voorzien van inzicht in de benodigde gereedschappen en vaardigheden om je schilderkunst naar een hoger niveau te tillen. Van het opzetten van je atelier tot het inlijsten van je kunstwerken, je zult alle aspecten van het schilderen verkennen.

Geef jezelf de kans om de meester in jezelf te ontdekken en schrijf je nu in voor de cursus "Olieverf Schilderen door Linda Cohen Cordes." De wereld van de oude meesters wacht op jouw penseelstreken.


Aantal: 12
Duur: 2,5 uur
Docent: Linda Cohen Cordes
Lesdag: Maandag
Lestijd: 18:30 - 21:00
Kosten: €365,-
Start: 6 januari 2025
Inschrijven module 2

Module 3: Creatieve Ontdekking: Zelfinzicht en Groei

Wil je jezelf beter leren kennen? Wil je leren hoe je met emoties kunt omgaan en stress kunt verminderen door middel van creativiteit? Loop je soms vast in de drukte van het leven en zoek je naar manieren om stress te verlichten? Zoek je een manier om jezelf creatief te ontwikkelen zonder prestatiedruk?

Dan is deze module wellicht iets voor jou!

Video

De focus van deze module ligt op zelfontwikkeling, waarbij creativiteit als krachtig instrument wordt ingezet. Door middel van eenvoudige creatieve oefeningen en reflectie ontdek je meer over jezelf en leer je hoe je het leven en jezelf op een vernieuwende manier kunt benaderen. Er is geen kunstzinnige ervaring vereist; het enige wat je nodig hebt, is de drive om creatief bezig te zijn.

In 10 lessen zul je handvatten ontvangen om je creativiteit in te zetten voor een meer gebalanceerd leven.

Tijdens deze module leer je:

  • Je onderdrukte emoties expressie te geven door middel van creatieve uitingen.
  • Op een creatieve manier met stress om te gaan.
  • Beter te luisteren naar je innerlijke stem en de boodschappen die deze voor je heeft.

Schrijf je nu in en laat holistische kunstdocent Linda Cohen Cordes je begeleiden op deze ontdekkingsreis naar zelfinzicht en groei.


Aantal: 10
Duur: 2,5 uur
Docent: Linda Cohen Cordes
Lesdag: Maandag
Lestijd: 18:30 - 21:00
Kosten: €299,-
Start: 8 april 2024
Inschrijven module 3

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden