Ontdek Onze Boeiende Theatermodules!

Welkom bij ons unieke aanbod van theatermodules, speciaal ontworpen om jouw creatieve reis te verrijken. Vanaf de leeftijd van 13 jaar presenteren wij een dynamisch programma waarin diverse boeiende thema's en modules de hoofdrol spelen. Onze aanpak is gericht op het niveau van elke individuele deelnemer, zodat zowel beginners als ervaren theaterliefhebbers een plek vinden om te groeien.

Meer informatie


Verrijkende Basismodules voor Beginnende Theatermakers

Stap in de wereld van theater met onze inspirerende basismodules. Als je nieuw bent in de theaterwereld, bieden wij de ideale omgeving om de basisvaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt. Ontdek de magie van improvisatie, stemgebruik en lichaamstaal terwijl je je zelfvertrouwen op het podium vergroot. Onze ervaren docenten staan klaar om je te begeleiden op deze opwindende reis.

Diepgaande Verdieping en Verbreding in Gevorderde Modules

Voor jongeren en volwassenen die al enkele jaren theaterlessen hebben gevolgd, bieden wij gevorderde modules die een diepgaande verkenning van het theaterlandschap garanderen. Duik dieper in complexe technieken, karakterontwikkeling en het begrijpen van diverse theaterstromingen. Deze modules zijn een uitnodiging om je grenzen te verleggen en je creatieve horizon te verbreden.

Een Jaar Vol Mogelijkheden - Drie Periodes, Drie Thema's

Ons lesjaar is onderverdeeld in drie opwindende periodes, elk gewijd aan een ander boeiend thema. Gedurende elke periode werk je aan diverse modules die aansluiten bij het centrale thema. Dit flexibele systeem biedt jou de vrijheid om je in te schrijven voor één specifieke periode of om het hele jaar lang mee te doen en alle thema's te ontdekken. De keuze is aan jou!

Kies voor een onvergetelijke reis door de wereld van theater en schrijf je vandaag nog in voor onze betoverende theatermodules. Sta open voor nieuwe ervaringen, ontwikkel je vaardigheden en maak deel uit van een gemeenschap van gepassioneerde theaterliefhebbers. Samen creëren we magische momenten op het podium!

Theatermodule 1: Ontdek Theatersport: Laat je verrassen!

Welkom in de wereld van Theatersport, waar rennen en springen niet aan de orde zijn - tenzij jij dat anders bedenkt! Hier draait alles om improvisatie. Als het je aanspreekt om wekelijks grappige scènes te bedenken, sluit je dan aan!

Wat kun je verwachten? Gedurende 12 sessies duiken we in de wereld van improvisatietechnieken, samenspel en snelle reacties. Timing is alles. Hoe houd je een scène levendig? Wanneer rond je het komisch af? Hoe communiceer je duidelijk met je medespeler over de richting van de scène? Hoe ga je om met onverwachte wendingen? Al deze aspecten komen aan bod bij Theatersport. Zonder vast script, volg je het moment.

Om deze bijzondere theatervorm te begrijpen, kijk naar shows als 'De Lama's' of 'De vloer op'. Via diverse theatersportspellen dagen we je uit om lef te tonen en plezier te beleven. Samen met de docent leer je improviseren en vlot reageren op allerlei situaties. Niet alleen in de les, maar ook op een open podium waar interactie met het publiek centraal staat! Elke sessie staat garant voor plezier!

Moeilijk? Helemaal niet. Leuk? Absoluut!

Kortom, als je op zoek bent naar een creatieve, uitdagende en bovenal leuke manier om jezelf te uiten, je acteertalent te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen, dan is deze theatersportcursus jou op het lijf geschreven!

Aantal lessen: 12
Lesduur: 90 min.
Lesdag: Dinsdag
Lestijd: 19.30-21.00 uur
Docent: Sally
Start: 19 september 2023

Theatermodule 2: Ontdek de kracht van Vier Elementen Theater

Bij Theatermodule 2, nodigen we je uit om een boeiende ontdekkingsreis te maken door de wereld van de 4 elementen: Vuur, Water, Lucht & Aarde.

Deze module is op maat gemaakt om jouw podiumspel een rijkere en gedenkwaardigere dimensie te geven. We dagen je uit om diep in de persoonlijkheid van je personage te duiken door gebruik te maken van de vier fundamentele aspecten:

  • Vuur: Ontdek de passie en energie van je personage. Laat je spel oplichten met kracht en vastberadenheid terwijl je de innerlijke vurigheid aanboort.

  • Water: Verken de diepten van emoties en authenticiteit van je personage. Laat je emoties stromen als water, waardoor je spel een emotioneel resonantie krijgt die het publiek raakt.

  • Lucht: Onderzoek de grenzeloze ruimte van creativiteit en verbeelding. Laat je gedachten zweven als lucht, waardoor je nieuwe en verrassende aspecten aan je personage kunt toevoegen.

  • Aarde: Creëer een stevige basis van stabiliteit en authenticiteit voor je personage. Laat je spel rusten op de solide grond van de kernwaarden en overtuigingen van je personage.

Dompel jezelf onder in een unieke benadering van theater, waarbij deze vier elementen je de mogelijkheid bieden om op een diepgaande manier verbinding te maken met je personage en het publiek. Of je nu een ervaren acteur bent of nieuw in de wereld van theater, deze module zal je helpen om je spel naar nieuwe hoogten te tillen en je creatieve horizon te verbreden. Doe mee en ontdek hoe je deze elementen kunt benutten om jouw spel op een onvergetelijke manier te transformeren!


Aantal lessen: 12
Lesduur: 90 min.
Lesdag: Dinsdag
Lestijd: 18.30-20.00 uur
Docent: Sally
Start: 9 januari 2024

Theatermodule 3

De inhoud van de modules seizoen 2023-2024 wordt spoedig bekend gemaakt.

Aantal lessen: 12
Lesduur: 90 min.
Lesdag: -
Lestijd: -
Docent: -
Start: rond 13 mei 2024

Waarom theaterles bij Elzer Educatie?

  • Je krijgt les van een professioneel docent
  • Goede faciliteiten
  • Lijkt het je leuk om naast theaterles ook nog iets anders te doen? Als je je voor een jaarcursus (of 3 modules) aanmeldt, krijg je 25% korting op een tweede groepsles naar keuze.
  • Mogelijkheid tot optredens.
Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden