Jarig

Jarig Straatsma

Teken- en schilderdocent

Al zolang Jarig zich kan herinneren is hij aan het tekenen. Vanaf zijn 18e kwam schilderen daar ook bij. Nooit kwam hij zo tot zijn recht als wanneer hij met tekenen en schilderen bezig was.  Alleen al het idee dat je op een plat vlak (papier of schildersdoek) met potlood of verf diepte kunt creëren. Dat je het voorwerp bijna kunt vastpakken of dat je kunt verdwalen in een geschilderd landschap inspireerde hem.

Na zijn studie Illustratief tekenen en reklametekenen heeft jarig veel geschilderd, getekend, workshops- en lesgegeven. Hij heeft heel veel zelfstudie gedaan met als resultaat veel landschappen, stillevens en een aantal portretten, zowel in olieverf als in acrylverf. Ook heeft hij veel tekeningen gemaakt met houtskool. Daar is een heldere, praktische en laagdrempelige lesmethode uit ontstaan. Met zijn lesmethode kan iedereen tekenen. Het gaat om een aantal basisprincipes en veel oefenen. Je zult jezelf met nieuwe technieken versteld doen staan!

“Iedereen is creatief! Jij ook! Werkelijk iedereen heeft het vermogen om te tekenen. Alleen niet iedereen weet het. Maar als je denkt dat je het (een beetje) kunt, is het een kwestie van opnieuw aanboren. Je wilt heel graag tekenen, maar weet niet waar je moet beginnen. Of je bent bang om fouten te maken, misschien mislukt het wel.

Laat me je dit vertellen: met mijn methode kan het niet mislukken! En fouten maken? Graag zelfs! Daar leer je juist van!”

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden