leonie-poortmanjpeg-247jpeg.jpg

Leonie Poortman

Zangdocent

Mijn naam is Leonie, en ik ben gepassioneerd over het ontdekken en ontwikkelen van zangtalent. Geboren en getogen in Roosendaal, Noord-Brabant, begon mijn reis in de wereld van muziek en stem op jonge leeftijd. Na het afronden van mijn MBO Sociaal Cultureel Werk aan het ROC Tilburg in 2008, besloot ik mijn liefde voor zang verder te verkennen aan de Academie Voor Popcultuur (Hanze Hogeschool) in Leeuwarden, waar ik mijn studie in 2013 succesvol afrondde.

Binnen mijn zangstudio staat het plezier van zingen voorop. Ik begrijp dat de eerste stappen in het zingen soms wat onwennig en spannend kunnen zijn. Daarom zorg ik ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens de lessen. Het ontdekken en verkennen van je eigen zangstem is net zo belangrijk als het aanleren van de juiste zangtechnieken, en ik sta klaar om je te begeleiden op dit boeiende pad.

Mijn specialisatie ligt in een zangtechniek die gebaseerd is op de anatomie van de stem. Door het leren van de juiste technieken kun je niet alleen je stem beter beheersen, maar ook echt controle uitoefenen over je zangkwaliteiten. Ik heb mij verdiept in de Estill Voice Training, waarbij ik de cursussen heb gevolgd van Alberto Ter Doest. Zijn methode, die ik nog steeds toepas, onderscheidt zich door duidelijkheid en toegankelijkheid, waardoor zangtechnieken begrijpelijk en haalbaar worden.

Naast mijn formele opleiding heb ik verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis van de stemanatomie te verdiepen. Meer informatie over mijn benadering van zang en mijn inspiratiebronnen vind je in de Universal Voice Guide van Alberto Ter Doest, waar ik van harte bij aansluit.

Benieuwd naar mijn eigen muzikale creaties? Neem gerust een kijkje op mijn QueenBee – Songwriting Youtube Kanaal. Ik kijk ernaar uit om samen met jou de fascinerende reis van vocale ontdekking en groei te maken!

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden