Martijn

Martijn Oostra

Docent muzikale vorming

Martijn is dirigent, slagwerkdocent en componist/arrangeur.

Sinds 2014 geeft hij slagwerklessen bij Oranje Bolsward, AMV-lessen en is hij vaak te vinden op de scholen. In 2021 heeft hij zijn Conservatoriumopleiding in Groningen succesvol afgerond.  Hij is al jaren actief als dirigent en gastdirigent bij verschillende verenigingen in het Noord-Nederland. Momenteel dirigeert hij het slagwerkensemble in Appingedam en het Damster Stedelijk Harmonieorkest uit Appingedam.

Op jonge leeftijd startte hij al met slagwerklessen en ontwikkelde een brede muzikale interesse. Hij speelde lange tijd bij het slagwerkensemble Oranje Bolsward en brassband SoliBrass uit Leeuwarden. Na verloop van tijd begon hij naast het spelen ook muziek te componeren. In 2012 won hij hierdoor onder meer de NBE Jong talentenprijs en mocht compositielessen volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De werken die hij momenteel componeert zijn veelal voor slagwerkensembles, maar hij schrijf ook voor blaasorkesten (brassband/fanfare).

Martijn geeft bij Elzer Educatie AMV en IMV lessen en dirigeert de percussigroep en jeugdbigband. Daarnaast gaat hij voor Elzer Educatie ook langs de scholen.

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden