Carla de Bruine

Carla de Bruine

Zangdocente

Carla besloot op haar zeventiende een carrière in de muziek na te streven. Ze won meerdere talentenjachten waar ze lovende juryrapporten ontving. In 2009 begon Carla met een zangopleiding aan de school voor de Kunsten in Groningen, waar ze haar eerste EP met eigen werk ‘Finally me’ maakte.

Daarna volgde een studie aan de Academie voor Popcultuur waar ze in 2017 afstudeerde met eigen werk in samenwerking met een producer. De eigen geschreven nummers vormden een chronologisch verhaal welke werd versterkt door Visuals en andere effecten. 

Carla staat tot op heden nog regelmatig op het podium met coverband Exposure. Ze is actief als zangdocente, maakt muziek onder de naam ‘Caytelly’ en is muzikaal betrokken bij (film) producties van Steven de Jong.

Carriere hoogtepunten:

  • Eerste prijs Friesland Sounmix Award, Leeuwarden (15-12-2010)
  • Masterclass gewonnen bij Pia Douwes (27-03-2010)
  • Auditie X-factur (Heineken Music Hall) door naar de chorusline (15-12-2010)
  • Rol Djoeke – Kollumer Oproer (juni- 2019)
  • Titeltrack Grutte Pier film – Skriem om my (mei – 2020)
  • Release filmproductie Grutte Pier – Steven de Jong (oktober- 2022)

Carla is gespecialiseerd binnen de CVT (Complete Vocal Technique)
+ Basisprincipes voor gezonde klankvorming
+ Stemfuncties
+ Klankkleuren
+ Effecten

“Een stem kan ontroeren, indruk maken, je vrij laten voelen. Er zijn zoveel dingen die je kunt bereiken met een stem. Wees niet bang om deze te laten horen. Laat zien wie je bent. Als je nog onzeker bent over je stem, of over de manier waarop je zingt, dan kan daar vanaf nu verandering in komen. Elke stem mag zingen en spreken. Ook als je nog geen ervaring hebt met zingen, leid ik je door het doolhof met o.a.: zangtechnieken, ademhaling, bereik vergroting, heesheid (wat nu?), zelfvertrouwen krijgen, volume maken en nog veel meer. Maar ook zeker ervaren zangers en zangeressen zijn van harte welkom. Misschien heb je nog een vraag over die ene noot die er maar niet lekker uitkomt of wil je verantwoord met dat rock randje zingen. Alle genres zijn welkom.”

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden