Hilda

Hilda Klaassen

Beeldend docent

Hilda Klaassen is beeldend kunstenaar, beeldend onderzoeker en Beroepskunstenaar In de Klas. Ze maakt installaties, ruimtelijk werk met papier, tekeningen/gemengde techniek en community art. Ze onderzoekt, experimenteert en verbeeldt gedachten en herinneringen. Als kind kwam ze in aanraking met kunst door bezoeken aan keramiek ateliers in vakanties met haar ouders. In het atelier van een kunstenaar zijn gaf haar een gevoel van thuiskomen. Het heeft een nieuwsgierig gevoel van naar kunst kijken en creëren aangewakkerd. Het atelier van de kunstenaar was de ruimte waarin geëxperimenteerd en onderzocht kon worden en waar ideeën vorm kregen. Vanaf dat moment wilde ze pottenbakker worden.

Na haar studie aan de kunstacademie Vredeman de Vries/Minerva, werkte ze aan eigen werk en startte ook met kunstprojecten met kinderen. In een eigen galerie en in het eigen atelier. Na de BIK opleiding (Beroepskunstenaar In de Klas), heeft ze zich als vakdocent verder ontwikkeld in de kunsteducatie voor kinderen in projecten, workshops en lessen voor kunst- en cultuurinstellingen en op scholen in Noord-Nederland.

‘Ik zie kunst als betekenisvol voor de samenleving en probeer cursisten een andere kijk op de werkelijkheid te laten ervaren en mee te geven. Om de wereld mooier te maken, de wereld in een breder perspectief te zien. Mijn doel is om de deelnemer mee te nemen in het werkproces van de kunstenaar, al onderzoekend en experimenterend wordt de creativiteit gestimuleerd en wordt er ‘buiten de lijntjes gekleurd’. Daarbij probeer ik de kinderen mee te nemen in een proces van verwondering en probeer ze te verrassen door te kijken naar het gewone en daar iets bijzonders van te maken.”

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden