Monique

Monique Bakker

Zangdocente

Monique Bakker zingt, speelt gitaar, schrijft liedjes en maakt koorarrangementen. Zingen is haar lust en haar leven en de rode draad in alles wat ze ooit heeft ondernomen. Muziek komt bij Monique voort uit een vanzelfsprekende en oprechte passie, gedrevenheid en overgave voor dit mooie beroep. Ze heeft met liefde veel opgeofferd en daarbij de nodige zelfdiscipline ontwikkeld.

Monique heeft ervaren dat zingen en met muziek bezig zijn een helende werking heeft. Zij heeft er extreme verlegenheid mee overwonnen in de loop der jaren. Al op haar 14e stond Monique op het podium en op haar 16e stapte ze in haar eerste band.  Zo ging haarmuzikale weg o.a. langs symfonische rock, blues, new wave, funk, jazz, acid jazz, R’n B/hiphop, hardrock, soul en franse chansons. Ze is thuis in vele muziek- en zangstijlen en haar gevoel voor ritme en timing is daardoor sterk ontwikkeld. Ze heeft op dit moment twee bands en geeft haar eigen muzikale creativiteit altijd de ruimte.

Monique is onlangs als artiest opgenomen in het pas uitgekomen boek “Rock ’n Roll in Friesland”. Popmuziek is haar met de paplepel ingegoten. Haar vader was ook popmuzikant. Hij was leadzanger, bassist en bandleider. Spelen met een band heeft Monique al op vele mooie plekken gebracht. Ze heeft samengewerkt met heel veel (bekende) muzikanten en artiesten in binnen- en buitenland.

Naast dit alles is ze zangdocente en zangcoach. Al vele leerlingen heeft ze mogen coachen. “Ik doe dat met veel plezier, betrokkenheid en interesse voor de persoon achter de leerling. Daarbij hou ik altijd de hulpvraag in het oog waar de leerling zelf mee komt. We werken daar gericht aan.”

Monique mixt naar inzicht de zangtechnieken EVT, CVT en de nieuwste methode UVS van Alberto ter Doest, met haar eigen ervaring.

In december 2021 en januari 2022 heb ik twee workshops gegeven aan het “Universal Voice Institute” van Alberto ter Doest met als onderwerp “Authenticiteit en Creativiteit”.

Monique coacht in het theater regelmatig de cast van theaterproducties van muziektheatergroep “RightAboutNow” te Amsterdam en geeft ondertussen al meer dan 12 jaar les aan het Conservatorium van Amsterdam afdeling Pop (en afdeling Docent Muziek). Je leert daar om een ondernemende uitvoerende kunstenaar te worden en om je creativiteit en authenticiteit sterk te ontwikkelen. Deze eigenheid brengt je dan naar voren in de muziekwereld, waarmee je je kunt gaan onderscheiden van de artiesten die er al zijn.

Monique is gewend om je te helpen met:

  • Je songs als je een songwriter bent.
  • Je performence op een podium
  • Je voorbereiding op je studiosessies voor je album.
  • Je voorbereiding op een auditie voor het Conservatorium.
  • Het beter voordragen van je eigen gedichten.

“Bezig zijn met zingen en/of muziek of kunst maakt blij en dat weer delen met anderen geeft nog meer voldoening!”

Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden