Voor iedereen vanaf 16 jaar en volwassenen presenteren we een sprankelend seizoensprogramma met maar liefst 3 boeiende modules, elk van 12 weken lang. Deze modules zitten boordevol diverse thema's en zijn geschikt voor deelnemers van alle niveaus. Tijdens de dynamische groepslessen krijg je ook de kans om van elkaar te leren, gewoon door te observeren, te luisteren en constructieve feedback te delen. Jij bepaalt: schrijf je in voor één enkele module of omarm ze allemaal!

Meer informatie


Module 1: Ontdek Jazz

Stap binnen in de betoverende wereld van jazzdans met onze inspirerende module. Jazzdans staat bekend om zijn onmiskenbare dynamiek – een mix van explosiviteit, ritmische bewegingen en voortdurende evolutie. In deze module dompelen we je onder in de kern van jazz.

Tijdens de lessen leggen we de nadruk op coördinatie, waarbij je jouw lichaam leert beheersen en bewegingen naadloos in elkaar laat overvloeien. Techniek speelt een centrale rol, en we nemen de tijd om je de fijne kneepjes bij te brengen. Maar jazzdans is meer dan alleen beweging; het is een expressie van muzikaliteit. Je leert bewegen op het ritme van de muziek en ontwikkelt zo een natuurlijke cadans die je dans naar een hoger niveau tilt.

Natuurlijk draait het bij jazzdans ook om het aanleren van pasjes en choreografieën. Stap voor stap maak je je de unieke bewegingen eigen, om ze vervolgens te integreren in meeslepende choreografieën die je zelfvertrouwen en dansvaardigheden naar nieuwe hoogten stuwen.

Of je nu een beginnende danser bent die zijn eerste stappen zet in de wereld van jazz, of een ervaren dansliefhebber die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, onze jazzmodule biedt voor elk niveau en elke passie een plek. Laat je leiden door het ritme, verleg je grenzen en ontdek de kracht van jazzdans.

Aantal lessen: 12
Lesduur: 60 min.
Lesdag: Donderdag
Lestijd: 19.00-20.00 uur
Docent: Jermo
Start: 21 september 2023

Module 2: Verken Modern

Verrijk je dansreis met onze boeiende module die je de fundamenten van moderne danstechniek laat ontdekken. Hier duik je in organische bewegingsvormen en verken je de kunst van dans op en over de vloer. Het creëren van een naadloze flow en het benutten van je ademhaling als krachtbron voor beweging staan centraal.

Moderne dans put inspiratie uit de rijke bronnen van de Laban-, Limon- en Cunningham-technieken. Termen als curve, arche, tilt en twist worden vertrouwde metgezellen terwijl je je bewegingsrepertoire uitbreidt.

Deze lessen concentreren zich op het opbouwen van essentiële vaardigheden, waarbij je vertrouwd raakt met de kern van moderne dans. We dagen je uit om je bewegingshorizon te verbreden terwijl je jezelf uitdaagt om nieuwe dimensies van expressie te ontdekken.

Of je nu al wat ervaring hebt met dans of een nieuwkomer bent in de wereld van beweging, onze moderne dansmodule biedt een inclusieve omgeving waarin je kunt groeien. Verken de kracht van de moderne danstechniek, ontwikkel je creatieve stem en laat je passie voor dans tot leven komen.

Aantal lessen: 12
Lesduur: 60 min.
Lesdag: Donderdag
Lestijd: 19.00-20.00 uur
Docent: Jermo
Start: 21 december 2023

Module 3: Popshow Sensatie

Betreed de schijnwerpers met onze opwindende module die je onderdompelt in de wereld van popshows. Deze dansstijl viert uitbundige bewegingen op hun best. We duiken in de kunst van inleving en uitstraling, waarbij je jezelf volledig laat meeslepen.

Popshow-choreografieën zijn gemaakt om groots te schitteren in imposante zalen, voor een publiek dat hunkert naar spektakel. Onze lessen nemen je mee op een muzikale reis, variërend van meeslepende musical- en filmnummers tot aanstekelijke popshowhits.

Hier leggen we de nadruk op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, podiumprésence en het vermogen om je dansverhaal met kracht over te brengen. Leer hoe je jouw persoonlijkheid kunt inzetten om elke beweging tot leven te brengen, terwijl je je vaardigheden aanscherpt in een stimulerende omgeving.

Of je nu droomt van de schitterende spotlights of gewoon wilt genieten van dansen op energieke beats, onze popshowmodule biedt een onvergetelijke reis. Dompel jezelf onder in de wereld van entertainment, laat je passie stralen en betover het publiek met elke beweging die je maakt.

Aantal lessen: 12
Lesduur: 60 min.
Lesdag: Donderdag
Lestijd: 19.00-20.00 uur
Docent: Jermo
Start: 4 april 2024

Waarom dansles bij Elzer?

  • Je krijgt les van een professioneel, geschoold docent.
  • Goede faciliteiten.
  • Lijkt het je leuk om naast dansles ook nog iets anders te doen? Als je je voor een jaarcursus (of 3 modules) aanmeldt, krijg je 25% korting op een tweede groepsles naar keuze.
  • Mogelijkheid tot optredens.
Contactgegevens

Hoofdlocatie & leslocatie Drachten
Oliemolenstraat 14
9203 ZN Drachten

Leslocatie Leeuwarden
Van Loonstraat 122
8932 AV Leeuwarden